Het geheim van de smid │ kinderen, baby, fotograaf in Leiden, Zuid-Holland

Voordat ik zelf ging fotograferen, dacht ik altijd dat een goede fotograaf geen Photoshop nodig had. Ik vond altijd dat een foto direct goed moest zijn. Nu ik zelf fotografeer, kan ik eigenlijk niet zonder Photoshop. Niet omdat mijn foto’s niet goed genoeg zijn, je maakt immers van een slechte foto nooit een goede foto, maar omdat een foto altijd wel een klein beetje hulp van Photoshop kan gebruiken. Zo kun je van een goede foto een perfecte foto maken. Meestal wordt de belichting iets opgehaald of worden de kleuren wat sprekender gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook doen waar Photoshop het meest bekend om staat: iets of iemand compleet veranderen.

Kleine-Spruit-Fotografie-Blog-Geheim-vd-Smid-samengevoegdBij kinderfotografie gebeurt het wel eens dat een kind absoluut geen zin heeft om mee te werken. Soms moet de fotosessie verplaatst worden, omdat er echt geen goede foto’s te maken zijn, maar soms kan er met behulp van Photoshop toch een goede foto gecompenseerd worden. Zoals deze foto van mijn twee jongens.

Mijn jongste zoontje had absoluut geen zin in poseren. Mijn oudste kan meestal ook maar even geduld opbrengen voor het maken van een foto. Het lukte mij nog net om een foto van de twee te maken voordat de jongste begon te huilen. Maar helaas lag de oudste toen net niet naar mijn zin: te veel met zijn hoofd schuin en in het kussen gezakt. Gelukkig zat er wel een andere foto tussen waarop hij wat meer in de camera keek. Ik heb toen een head swap toegepast. Oftewel het hoofd van de ene foto in de andere geplakt en netjes bijgewerkt. Hieronder het resultaat.

 

Kleine-Spruit-Fotografie-Blog-Geheim-vd-Smid-1
Foto 1 waarop de jongste nog net niet huilt…

Kleine-Spruit-Fotografie-Blog-Geheim-vd-Smid-2
Foto 2 waarop ik mijn oudste wat leuker vond kijken.

Kleine-Spruit-Fotografie-Blog-Geheim-vd-Smid-samengevoegd
Het resultaat na samenvoegen.

Had je het gezien als ik het niet verteld had?

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │

%d bloggers liken dit: