Gezinsfotosessie in de Leidse Hout │ buitenshoot, kinderen, fotograaf in Leiden, Zuid-Holland

Yvette nam contact met mij op, omdat ze graag haar beide dochters van 2 en 5 jaar op de foto wilde. Eigenlijk wilde ze er zelf ook wel bij en haar man ook. Geen probleem natuurlijk! Het was nog even uitzoeken wat handiger was: een fotoshoot in de daglichtstudio of op locatie. Yvette gaf aan dat de meiden nogal snel afgeleid zijn en dus leek het haar verstandig om in de daglichtstudio te fotograferen. Mijn advies? Op locatie fotograferen! De kinderen hebben dan wat meer bewegingsruimte en kunnen gewoon hun ding doen. Daarom spraken we af in de Leidse Hout.

We spraken om 9.30 uur ’s ochtends af. Ik fotografeer bij voorkeur ’s avonds na etenstijd, omdat het licht dan het mooist en zachter is, maar als dit niet mogelijk is, probeer ik in de ochtend of aan het eind van de middag af te spreken. Onderweg er naar toe begon het zacht te miezeren. Ik zag de shoot al in het water vallen, maar toen ik aankwam, stopte het met regenen.

Het ging hartstikke goed. De meiden lieten zich makkelijk fotograferen. We liepen op ons gemak een rondje door het park en namen foto’s op verschillende plekjes. Ik sloof me nooit overdreven uit om ervoor te zorgen dat kinderen mij aardig vinden. Ik ga gewoon mijn gang en zeg de kinderen rustig wat te doen. En willen ze niet? Dan laat ik ze gewoon even. Ik merk dat dit vaak het beste werkt. Het is toch wel erg leuk als dan zo’n meisje naast je komt lopen en je voorzichtig een handje geeft. Dan heb ik het gevoel het goed gedaan te hebben en een ongedwongen sfeer voor de kinderen te hebben gecreëerd.

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

Kleine-Spruit-Fotografie-gezin-fotosessie-Leidse-Hout-fotograaf-Leiden-1 Kleine-Spruit-Fotografie-gezin-fotosessie-Leidse-Hout-fotograaf-Leiden-3 Kleine-Spruit-Fotografie-gezin-fotosessie-Leidse-Hout-fotograaf-Leiden-5

Kleine-Spruit-Fotografie-gezin-fotosessie-Leidse-Hout-fotograaf-Leiden-8

Kleine-Spruit-Fotografie-gezin-fotosessie-Leidse-Hout-fotograaf-Leiden-9  Kleine-Spruit-Fotografie-gezin-fotosessie-Leidse-Hout-fotograaf-Leiden-12 Kleine-Spruit-Fotografie-gezin-fotosessie-Leidse-Hout-fotograaf-Leiden-13

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │