Newborn Mattie van 14 dagen oud │ fotosessie in Leiderdorp │ fotograaf, Leiden, Zuid-Holland

Een maand voor de uitgerekende datum namen Roy en Ilse contact met mij op om een newbornfotosessie te reserveren. De nicht van Roy had hen doorverwezen naar mij. Ik had in augustus namelijk de newbornfotosessie van haar dochtertje Fenna verzorgd.

Ik had nog plek in mijn agenda voor de fotosessie en wachtte rustig af tot het berichtje dat het kindje was geboren. Mattie werd ’s avonds geboren en de volgende middag namen de ouders direct contact met mij op om een afspraak in te plannen. De fotosessie kon plaatsvinden op de negende dag, op een vrijdag, maar toen… begon ik op zondag plotseling last te krijgen van keelpijn. Ik heb wel vaker keelpijn, maar dit was zo erg dat ik niet kon eten en drinken en nauwelijks kon slikken. Het klinkt vies, maar ik spuugde mijn speeksel liever in de gootsteen uit dan dat ik het doorslikte. En doordat ik niet goed kon eten, voelde ik me ook licht in mijn hoofd.

Ik dacht dat het wel snel weer over zou gaan, maar het werd eigenlijk alleen maar erger en erger. En toen begon ik het toch wel benauwd te krijgen. Ik ben echt nooit ziek, de keren dat ik mij in mijn leven ziek gemeld heb, zijn echt op een hand te tellen, dus ik wist niet goed wat ik ermee aan moest. Een gewone fotosessie is makkelijker te verplaatsen, maar een baby is maar een aantal weken newborn en ik wilde de ouders de mooie foto’s van deze periode niet ontnemen. Maar aan de andere kant wilde ik het niet op mijn geweten hebben dat zo’n klein mannetje straks ziek zou worden door mij.

De huisarts zei dat als ik geen mond-op-mond-contact met de baby zou hebben, de kans op besmetting zeer klein zou zijn, maar ik durfde het risico niet te nemen. En daarbij kwam dat ik weinig energie en concentratie had door het weinige eten en de pijn. Als ik in een kamer van ruim 25 graden celsius een baby zou moeten optillen en verplaatsen, terwijl ik me niet lekker voelde… Ook dat vond ik veel te risicovol.

We besloten daarom om de fotosessie uit te stellen naar het moment dat Mattie 14 dagen oud zou zijn. Ik hoopte van harte dat ik dan weer beter zou zijn, aangezien het de dag daarna kerst zou zijn en dan een moeilijke periode zou aanbreken om een afspraak te maken. Gelukkig kreeg ik na een aantal dagen medicijnen van de dokter en ging het snel beter. De fotosessie kon plaatsvinden!

Genoeg over mij… De dag van de fotosessie brak aan en kleine Mattie deed het hartstikke goed tijdens zijn eerste fotoshoot. De ouders gaven aan dat hij weinig en kort sliep. Toen ik aan kwam, was hij nog wakker en ondanks dat hij net gedronken had, wilde hij toch nog meer drinken. Toen zijn buikje vol was en ik hem op schoot kreeg, lekker gewikkeld in een warme doek, kon ik hem prima in slaap wiegen. En zo konden we de fotosessie beginnen. Later werd hij wel weer wakker, maar ik vind het ook altijd leuk om foto’s te maken met de ogen open, dus dat was geen probleem. En na nog een voeding, mocht hij nog even met papa en mama op de foto en toen was het tijd voor mij om kerstboodschappen te gaan doen. 😉

Lieve Roy en Ilse, bedankt dat jullie het allemaal zo goed hebben opgevat en voor het vertrouwen in mij!

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-gezin-ouders-papa-mama-1Kleine-Spruit-Fotografie-collage-details-newborn-Leiderdorp-daglicht-fotograaf-Leiden Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-1 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-2 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-3 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-4 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-5 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-6 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-7 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-8 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-9 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-10 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-11 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-12  Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-gezin-ouders-papa-mama-2 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-gezin-ouders-papa-mama-3 Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-mama-moeder

Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-papa-vader-1  Kleine-Spruit-Fotografie-newborn-fotosessie-Leiderdorp-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-papa-vader-2

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │