Mijn wensenlijstje │ Het wensenlijstje van een fotograaf │ Leiden, Zuid-Holland

1. Plezier blijven houden en mensen blij blijven maken met mijn foto’s
2. Fotograferen voor Stichting Earlybirds of Make a Memory
3. Van fotograferen mijn hoofdberoep kunnen maken
4. Meer buitenfotograferen, ook in de koudere maanden
5. Meer lifestyle fotografie, met name voor newbornfotosessies
6. Geboortefotografie gaan doen en misschien ook huwelijken
7. Het winnen van de hoofdprijs bij de Postcodeloterij om alle apparatuur die ik wil aan te kunnen schaffen

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een wensenlijstje. Ik heb er misschien wel meerdere: in ieder geval een voor privé, maar ook een voor mijn fotografie. En deze laatstgenoemde kun je hierboven lezen. Volgens mij moet hij zo wel duidelijk zijn, maar ik zal de items hieronder uitleggen.

1. Deze behoeft weinig uitleg. Fotograferen is mijn passie en uitdaging en dat wil ik graag zo houden!

2. Ik speel al heel lang met het idee om mij als vrijwilliger op te geven voor een van deze stichtingen. Deze stichtingen verzorgen fotografen die foto’s maken van bijvoorbeeld ernstig zieke, te vroeg geboren, terminale of overleden kinderen. Het hebben van foto’s van deze zware periode kan helpen bij de verwerking hiervan. Wat mij tegen houdt, is het feit dat ik nogal snel emotioneel word. En ik vind het niet gepast dat ik bij mensen kom die al zo veel verdriet hebben en dan moeten ze vervolgens mij nog troosten ook. 😦

3. Ondanks dat het goed gaat en dat ik meer klanten krijg dan ik had durven hopen, is het moment nog niet daar om van fotograferen mijn hoofdberoep te kunnen maken. Ik hoop natuurlijk dat dit moment een keer komt.

4. en 5. Wat ik echt het leukst vind om te doen, zijn lifestylefotosessies en buitenfotografie. Hoewel ik thuis een kleine daglichtstudio heb, fotografeer ik toch het liefst buiten. Ook in de koudere of nattere maanden. Met een leuke jas, vest, sjaal, muts, dikke trui kun je er ook top uit zien op de foto. En met regenlaarsjes, plassen van de regen, sneeuw of mooie winterzonnetjes kun je hele mooie en creatieve dingen doen.

image Kleine-Spruit-Fotografie-buiten-sneeuw-zon-jongen-fotograaf-Leiden-Zuid-Holland-2
Met het mooie winterzonnetje.

IMG_3798 kopiëren IMG_3842 bw kopiëren
Met jas, maar toch hele mooie momenten.

Sinds kort bied ik aparte lifestyle fotosessies aan. Ik vind het geweldig om mensen te kunnen vastleggen in hun eigen omgeving. Dat maakt elke foto uniek en niet zoals bij de standaard (newborn)fotosessie waarbij hetzelfde kleedje of dezelfde look toch vaker gebruikt wordt. Daarmee zeg ik niet dat ik de ‘gewone’ newbornfotosessies niet mooi vind of niet leuk vind om te doen, maar mijn hart ligt toch meer bij de lifestylesessies.

6. Dit item is afhankelijk van nummer 3. Het lijkt mij een eer en bijzondere ervaring om iemands bevalling te mogen fotograferen en je creëert daarmee een herinnering van de momenten die iemand die net bevallen is misschien al niet meer weet of niet (helder) heeft meegemaakt. Mijn vriend weet gelukkig ook goed met mijn camera om te gaan en heeft tijdens beide bevallingen foto’s gemaakt. En onze samenwerking van foto’s maken (mijn vriend) en bewerken (ikzelf) heeft tot foto’s geleid die ik niet meer zou willen missen. Helaas is geboortefotografie iets wat mij moeilijk te combineren lijkt met mijn nog jonge gezin en mijn baan op kantoor. Ik heb een vrij makkelijke werkgever, maar ik vind dat ik het niet kan maken om te zeggen: “Regel jij vandaag zelf die bijeenkomst maar, want ik moet naar een bevalling toe.”

IMG_0222-zwartwit kopiëren IMG_0303 kopiëren
Dit zijn twee voor mij bijzondere foto’s van vlak na de bevalling van mijn jongste zoon.

7. Ik zeg regelmatig: “Ik wou dat Gaston van de Postcodeloterij voor mijn deur stond met een leuke geldprijs.” Ik weet dan namelijk al precies wat ik daarmee zou willen doen. Er staan zeker nog wel een stuk of 5 lenzen op mijn verlanglijstje. Helaas heb je het bij het aanschaffen van een lens niet over € 50,-, maar eerder over € 500,- of veel meer. Dus of ik moet flink sparen of ik moet hopen, hopen, hopen. 😉

Gisteren, tijdens het opruimen, kwam ik mijn geluksgulden van vroeger weer tegen. Deze droeg ik bijvoorbeeld in mijn zak bij het afleggen van mijn examens. Ik weet niet of het toen geholpen heeft, maar ik ben in een keer geslaagd. 😉 Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om hem weg te gooien, dus ik heb hem in mijn tas gestopt, zodat ik hem bijna altijd bij me heb. Misschien geeft hij ook nog wat geluk af met betrekking tot mijn wensenlijstje. 🙂

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

 

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │

%d bloggers liken dit: