Voordeurfotosessie in Zoeterwoude Dorp │ verjaardagscadeau

Jarig zijn in Coronatijd is niet altijd leuk. Als je een vierenswaardige leeftijd bereikt, moeten je familie en vrienden creatief zijn om je te verrassen. Zo ook bij Karina. Al haar vrienden en familie hadden een eigen voordeurfoto gemaakt. Deze heb ik op verzoek in een collage samengevoegd met in het midden ruimte voor een foto van Karina, haar man Joost, dochter Nona en hond Bob. De fotosessie voor hun eigen voordeursessie was het cadeau en die mocht ik doen. Hoe leuk. Ik ken Joost en Karina al wat jaartjes, maar had ze al een tijdje niet gezien. Het was dus ook leuk om even bij te kletsen.

Minisessie gezin in Park Cronesteyn

Marleen en Jeroen heb ik al meermaals op de foto mogen zetten. De eerste keer werd ik gevraagd voor de newbornfotosessie van zoon Max, toen kwam er enkele jaren later een zwangerschapsfotosessie, daarna de newbornsessie van dochter Ella en nu met zijn viertjes op de foto als cadeau voor Moederdag. Hoe tof! En voor mij ook altijd weer leuk om te zien hoe de kinderen zijn gegroeid. Dankbaar voor de vaste klanten die steeds weer bij me terugkomen!

Familiefotosessie in Park Cronesteyn │ 2 ouders, 3 kinderen, dochters, familie

We kennen allemaal het cliché: kinderen worden zo snel groot en veranderen ook snel. Twee jaar geleden deed ik een supergave fotosessie met mijn broer, schoonzus en nichtjes in de Katwijkse duinen. Maar na 2 jaar waren de kinderen al weer zo veranderd, dat het tijd was voor een nieuwe shoot. Door de Coronamaatregelen moesten we een paar keer verzetten, maar uiteindelijk werd het weer een gave sessie.

Minifotosessie familie in Park Cronesteyn │ op de foto voor Vaderdag

Wat een leuk cadeau voor Vaderdag: een foto van de kinderen en kleinkinderen. Het was helaas weer zo’n avond als we vaker in Nederland hebben: met wat regendruppels tussendoor maakte ik leuke foto’s van de hele groep samen en in andere samenstellingen. Het was een gezellige en ontspannen fotosessie.

All black and white minisessie │ gewoon thuis in de woonkamer, Zoeterwoude, kinderen, cadeau

Mijn schoonzus vroeg mij foto’s te maken van haar vier kinderen als verrassing voor haar man voor hun trouwdag. De kinderen van haar broer (mijn vriend) en mij hangen in zwart-wit bij oma in huis en deze foto’s moesten precies zo worden. Terwijl de grotere kinderen als volleerde modellen poseerden, had de jongere Elin wat meer moeite om in of richting de camera te kijken. Ik moest snel zijn of ze keek al weer naar beneden of opzij. Uiteindelijk met wat hulp heb ik ontzettend gave foto’s van haar kunnen maken. Het was voor mij al ontzettend moeilijk om tot een kleine selectie te komen, laat staan voor haar moeder om een keuze te maken welke uit te vergroten. Alle vier de kinderen hangen te pronken aan de muur. Een erg gaaf resultaat, al zeg ik het zelf!

       

Links: Oom Arthur hielp graag om de kinderen zo leuk mogelijk op de foto te krijgen. Dat leverde dit leuke ‘behind-the-scenes’ plaatje op.
Rechts:
En natuurlijk mag een foto van het resultaat niet ontbreken. 

Fotosessie in Park Cronesteyn in Leiden │ kinderen, gezin, november

Inmiddels vaste klanten: dit gezin mocht ik voor de 5e keer vastleggen. De eerste keer was toen de kleine Iven net geboren was, daarna een fotosessie met zijn drietjes in de daglichtstudio die ik toen nog had, toen de newbornsessie van Lois, eind 2018 met zijn viertjes in Park Cronesteyn en afgelopen november weer. Zo leuk om de kinderen te zien opgroeien.

Fotosessie in Park Cronesteyn in Leiden bij golden hour │ gewonnen, kinderen, gezin, mooi licht

Femke won in februari mijn Valentijnswinactie. We besloten om na de zomer foto’s te maken. We hadden de perfecte avond met het perfecte zonnetje. Waren alle fotosessies maar zo…

De kinderen vonden het gezellig, kreeg ik later terug. Altijd goed om te horen.

Bedrijfsfotografie in beautysalon │ bij Fijn Beauty Body Balance │ strand, Katwijk, Paal 14, bedrijfsfotosessie door Linda van Kooperen Fotografie

Dit was een fotosessie voor Linda van Kooperen Fotografie.

Mirjam van Fijn Beauty Body Balance had ik al eens eerder voor de lens gehad. Nu ze een nieuwe salon heeft en nieuwe behandelingen, wilde ze graag nieuwe foto’s voor op de website. We begonnen in de schoonheidssalon en gingen daarna naar het strand voor wat ontspannen foto’s.

 

Stoere vriendinnenfotosessie │ op het strand van Katwijk │ duinen, graffiti, skatepark, zee, zand

Deze drie meiden wilden graag een vriendinnenfotosessie gecombineerd graffiti/strand. Wat een pech hadden we de eerste keer dat we gingen. Toen we daar aan kwamen, begon het te miezeren. We schoten snel de graffitifoto’s en kwamen later terug voor de strandfoto’s, toen het wel mooi weer was.

 

Lifestylefotosessie op het strand in Katwijk │ bij Surf en Beach │familiefotosessie, fotograaf, Zuid-Holland

Ik heb een aantal vaste klanten dat regelmatig terugkomt voor een jaarlijkse fotosessie of voor foto’s voor een speciale gelegenheid. Zo ook Karin. Haar ouders waren 50 jaar getrouwd en ze wilden graag, voordat het feest begon, met zijn allen op de foto. Met zijn allen was: opa en oma, kinderen en kleinkinderen. Voorafgaand aan een fotosessie stuur ik altijd een formulier waarop de klant haar gegevens en de wensen voor de fotosessie in kan vullen en Karin gaf aan dat ze eigenlijk geen geposeerde foto’s wilden. Misschien enkele aan het eind. Ik hoor dit vaak en om misverstanden te voorkomen, leg ik altijd goed uit wat ik dan van plan ben. Niet poseren betekent voor mij een lifestyle fotosessie: doen wat je normaal gesproken ook doet als je met zijn allen op het strand bent en ik er niet bij ben. Alleen ben ik er nu wel bij en maak ik foto’s. Ik probeer zo min mogelijk op te vallen en geef verder geen aanwijzingen, maar ik maak gewoon foto’s van wat er gebeurt. Als ik dit terug leg bij de klant, krijg ik vaak te horen dat ze dan toch wel willen poseren, maar dan geen strak statieportret willen. Maar Karin gaf aan dat een lifestylefotosessie inderdaad was wat zij wilden. Daar werd ik zelf ook erg blij van. De kinderen lachen echt, de houding van de mensen is echt… En aan het eind kunnen we altijd wat geposeerde foto’s maken. Geweldig toch?

Familiefotosessie in Park Cronesteyn in Leiden │ dochters, zoon, kleinkinderen, kleinzoon, kleindochter, opa, oma, buiten, spelen, lol, lachen, papa, mama

Vorig jaar fotografeerde ik Marjolein en haar gezin in Park Cronesteyn. Nu wilden ze graag met de familie op de foto als cadeau, omdat opa met pensioen was gegaan. Het was erg gezellig en niet moeilijk om deze leuke familie goed op de foto te krijgen.

 

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │ Lifestylefotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Bedrijfsfotografie │
│ Leiden │ Zoeterwoude │ Leiderdorp │ Alphen aan den Rijn │ Oegstgeest │ Katwijk │

Gezinsfotosessie in Katwijk │ duinen, dochters, meisjes, buiten, spelen, lol, lachen, papa, mama

Mijn schoonzus wilde graag nieuwe foto’s met het gezin. Ook moest er een foto gemaakt worden van mijn oudste nichtje voor haar verjaardagsuitnodiging.

We prikten een datum in april en wat hadden we een geluk met het weer. Zon, zon en nog eens zon. Het ideale weer voor een fotosessie tijdens het golden hour. In april is het golden hour vroeg, dus het was dan ook prima haalbaar met de kinderen.

We kozen voor het duingebied in Katwijk. En tijdens zo’n fotosessie wordt er af en toe geposeerd, maar ook heel veel gespeeld. De kinderen kunnen lekker hun eigen ding doen en krijgen af en toe een opdracht. Als je het mij vraagt zo veel beter dan in een studio. En die ongedwongen momenten leveren dan ook de mooiste plaatjes op!

 

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │ Lifestylefotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Bedrijfsfotografie │
│ Leiden │ Zoeterwoude │ Leiderdorp │ Alphen aan den Rijn │ Oegstgeest │ Katwijk │

Newborn Bobby │ newbornfotosessie in Voorhout │ baby, grote zus, slapen, wakker

Newbornfotosessies blijven lastig. De ene baby slaapt van begin tot eind (dat heb ik nog nauwelijks meegemaakt, maar het kan wel 😉 ), de ander is de hele sessie wakker en sommige baby’s hebben wat meer aandacht nodig om in slaap te kunnen vallen. Zo ook Bobby. Maar uiteindelijk sliep hij! Leuk is dat zijn zus Lizzy er ook was. Lizzy mocht ik ook als newborn fotograferen.

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │ Lifestylefotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Bedrijfsfotografie │
│ Leiden │ Zoeterwoude │ Leiderdorp │ Alphen aan den Rijn │ Oegstgeest │ Katwijk │

Minisessies graffiti in Leiden │ minifotosessies, thema, stoere jongens, gaaf, buiten

Een tijdje terug fotografeerde ik mijn oudste zoon bij een elektriciteitshuisje met graffiti en dat vond ik zo gaaf dat ik minifotosessies graffiti besloot te organiseren. Vorig weekend vonden deze plaats. Het leverde hele stoere en gave resultaten op. Deze twee jongens zijn de zoons van mijn collega en ik mocht hen al twee keer eerder fotograferen (tijdens een buitenfotosessie in het bos en een minifotosessie All black and white). Altijd leuk om te zien hoe ze gegroeid zijn.

 

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │ Lifestylefotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Bedrijfsfotografie │
│ Leiden │ Zoeterwoude │ Leiderdorp │ Alphen aan den Rijn │ Oegstgeest │ Katwijk │

Fotosessie thuis │ 3 kinderen en een hondje │ Leiden, cadeau voor opa en oma, Kerst, huwelijksjubileum, daglichtfotograaf

Een week voor Kerst ging ik bij deze kindjes langs om foto’s te maken voor opa en oma (als kerstcadeau en voor hun huwelijksjubileum). Liz (2 jaar), Fay (7 maanden), Bram (6 weken) en hond Binck mochten met zijn vieren op de foto. Dat was nog een hele klus. 3 kindjes in deze leeftijden en dan nog een hondje erbij… Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een collage te maken. Ik hoop dat opa en oma er blij mee waren, maar dat kon volgens mij niet anders met zulke mooie kleinkinderen.

 

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │ Lifestylefotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Bedrijfsfotografie │
│ Leiden │ Zoeterwoude │ Leiderdorp │ Alphen aan den Rijn │ Oegstgeest │ Katwijk │

Herfstfotosessie met leuk gezin │ herfst, Leiderdorp, Houtkamp, rood haar, minifotosessie

Voor de derde keer mocht ik dit gezin op de foto zetten. Dit was gelijk de laatste herfstfotosessie van dit jaar. En wat was ik blij met de kleuren. Het past ook zo mooi bij de mooie rode haarkleur van 3 van de 4 gezinsleden. Het was de eerste keer dat ik in Park De Houtkamp in Leiderdorp fotografeerde en ik weet zeker dat ik hier sowieso volgend jaar in de herfst terugkom!

 


 

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │ Lifestylefotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Bedrijfsfotografie │
│ Leiden │ Zoeterwoude │ Leiderdorp │ Alphen aan den Rijn │ Oegstgeest │ Katwijk │

Done by Sarah │ bedrijfsfotografie, strand, Noordwijk, strandtent, Linda van Kooperen Fotografie

Voor de zomer mocht ik foto’s maken voor de website van Schoonheidssalon FIJN bij Mirjam. We maakten een leuke deal. In ruil voor mijn werkzaamheden, kreeg ik een schoonheidsbehandeling. Mirjam vertelde in haar salon aan Sarah dat ik foto’s had gemaakt en Sarah zocht ook een fotograaf voor foto’s voor op haar website. En zo geschiedde het dat ik eind oktober met haar afspraak in Strandclub Witsand in Noordwijk. Sarah wilde graag foto’s terwijl ze aan het werk was, dus nam ze iemand mee die als klant mocht fungeren en daarnaast maakte ik ook portretfoto’s op het strand. We eindigden met wat yoga-oefeningen voor wat foto’s van work life balance.

Ik vond het ontzettend leuk om te doen. Ik had al wel vaker aan bedrijfsfotografie gedaan, maar altijd onder de naam Kleine Spruit Fotografie en dat past niet echt. Dus daarom op deze foto’s het logo van Linda van Kooperen Fotografie voor bedrijfsfotografie!

 

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │ Lifestylefotografie │
│Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Bedrijfsfotografie │
│ Leiden │ Zoeterwoude │ Leiderdorp │ Alphen aan den Rijn │ Oegstgeest │ Katwijk │

Minifotosessie in daglichtstudio │ winnares, daglicht, fotograaf, Leiden, Zuid-Holland

Alweer bijna een jaar geleden nam een moeder van school contact met mij op met de vraag of ik interesse had om deel te nemen aan een doula event (zij is doula) in het buurthuis in onze wijk. Ik was niet beschikbaar op die dag, maar regelde flyers en een cadeaubon voor een minifotosessie. Andra, toen nog zwanger, won de cadeaubon. In oktober werd haar zoon geboren en we maakten een afspraak voor november. Helaas zat de kleine man onder de hormoonpukkeltjes en besloten we de fotosessie uit te stellen. In november kwam Andra met haar man en zoon naar de daglichtstudio. Wat een heerlijk kind om te fotograferen. 2,5 maanden oud en dan al zo’n fotomodelletje!

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│ Lifestylefotografie │Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │

Gezinsfotoshoot in Park Cronesteyn │ laatste fotosessie van het jaar │ wintershoot, kind, familie, buiten, fotosessie, fotograaf, Leiden, Zuid-Holland

In december had ik mijn laatste buitenfotosessie van het jaar. Hij stond eigenlijk al in oktober gepland, maar we hebben hem een keer door ziekte en door slecht weer moeten verplaatsen. En toen kwamen we in december uit… Het was bikkelen voor dit gezin, maar ze klaagden niet over de kou (ik was blij dat ik mijn dikke jas aan mocht houden en mijn sneeuwboots aan had). Naast dat het erg leuk was om ook in de koudere maanden naar buiten te gaan voor een fotosessie, was het ook leuk dat Sophie bij mijn oudste zoon Brett in de klas zit. Toen de fotosessie geboekt werd, had ik het nog niet eens door, totdat Sophie haar moeder van tevoren over de mail zei wie ze was. Bedankt voor jullie vertrouwen in mij!

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

 
   


 

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│ Lifestylefotografie │Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │

Gezinsfotosessie in het Panbos │ Katwijk, daglicht, koude middag │ fotograaf, Leiden, Zuid-Holland

Jacqueline en dochter Helen namen contact met mij op voor een gezinsfotosessie. We moesten door het slechte weer een keer verzetten. Inmiddels werd het eind november en op een koude middag ontmoette we elkaar in het Panbos. Het was jas aan – jas uit (voor hen, ik hield lekker mijn warme jas aan), maar de sfeer was ontspannen.

Ik heb een tijdje terug een workshop Introductie Beloved gevolgd, maar het was me nog niet helemaal gelukt om hier iets mee te doen in mijn fotosessies. Bij dit gezin heb ik het uit kunnen proberen. En het werkte. Toen ik aan Jacqueline vroeg of ze kon vertellen waarom ze trots is op Helen, kon ik zulke mooie foto’s maken. Ik moet het toch echt vaker gaan gebruiken!

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

 

kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-01 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-02 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-03 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-04 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-05 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-06 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-07 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-08 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-09 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-10 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-11
kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-12  kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-14   kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-17
kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-18
kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-20
kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-22    kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-26 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-27 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-28 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-29 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-30 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-31 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-32 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezinsfotosessie-panbos-33

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│ Lifestylefotografie │Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │

Lieve Iven │ van newborn naar 1 jaar │ fotograaf, Leiden, Zuid-Holland

Iven en zijn ouders kwamen begin december langs in de daglichtstudio. Hij was toen precies een jaar en een dag oud. Als newborn mocht ik hem ook al fotograferen. Hij was niets veranderd. Nog steeds lief en rustig, mooie ogen, een knap snoetje, … En zijn moeder had geweldig nieuws: er is een broertje of zusje onderweg. Ook deze mag ik als newborn fotograferen. Ik kan niet wachten!

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-01 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-02 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-03 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-04  kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-06 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-07 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-08 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-09
kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-10   kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-13  kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-15 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-16
kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-gezin-fotosessie-daglichtstudio-18

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│ Lifestylefotografie │Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │

Newborn Lisa │ 20 dagen oud │ fotograaf, daglicht, Leiden, Zuid-Holland

In september mocht ik de zwangerschapsfotoshoot doen van Ellen. Op 23 oktober werd Lisa geboren. Zo leuk om dan ook voor de newbornreportage langs te mogen komen. Helaas moesten we deze verzetten, omdat Lisa niet goed groeide en snel afviel, maar een week later kon deze toch plaatsvinden. Lisa was voornamelijk wakker. Dat is het ‘risico’ als de baby ouder is dan twee weken, dan slapen ze soms wat minder en minder vast. Maar wakkere foto’s zijn ook leuk. En als de ogen dan even dicht zijn, probeer ik zo snel mogelijk verschillende foto’s te maken.

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-01 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-02 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-03 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-04 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-05 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-06 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-07 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-08 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-09 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-10 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-11 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-12 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-13 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-14 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-15 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-16 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-17 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-18 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-19 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-20 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-21 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-22 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-23 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-24 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-25 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-26 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-27 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-28 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-29 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-30 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-31 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-32 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-33 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-34 kleine-spruit-fotografie-fotograaf-leiden-zuid-holland-daglicht-newborn-fotosessie-35

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│ Lifestylefotografie │Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │

Newborn Katie │ foto voor het geboortekaartje │ 2 dagen oud │ fotograaf, daglicht, Leiden, Zuid-Holland

Zoals ik in mijn eerdere blog over de geboorte van Katie al aangaf, mocht ik het geboortekaartje voor haar ontwerpen. Daar horen natuurlijk ook foto’s op. Toen Katie nog geen 48 uur oud was, maakten we deze foto’s al. Wat is ze lief he?

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland01 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland02 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland03 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland04 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland05 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland06 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland07 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland08 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland09 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland10 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland11 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland12 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland13 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland14 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland15 kleine-spruit-fotografie-newbornfotosessie-geboortekaartje-zusjes-daglicht-fotograaf-leiden-zuid-holland16

geboortekaartje-kleine-spruit-fotografie-katie-lynn-kopieren

│ Zwangerschapsfotografie │ Newbornfotografie │ Babyfotografie │ Kinderfotografie │
│ Lifestylefotografie │Gezinsfotografie │ Familiefotografie │ Portretfotografie │ Leiden │

Geboorte Katie │ geboortefotografie, bevalling, nichtje │ fotograaf, Leiden, Zuid-Holland

In februari van 2016 vroeg mijn schoonzus Gaby om wat foto’s van haar twee meiden te maken. Op een woensdagmiddag kwam ze langs. Toen ik haar uit haar tas twee schoolbordjes zag halen, wist ik al genoeg. Ze was zwanger! Ik mocht de aankondiging maken en werd als eerste van de familie op de hoogte gesteld. Super leuk natuurlijk.

Toen ze net bevallen was van de jongste, kwam ter sprake dat ik wel bij de bevalling had mogen fotograferen, maar toen was het al te laat. Ik had er wel eerder al over nagedacht en het toen ze net zwanger was als grapje ter sprake gebracht, maar daar ging ze niet op in. Dus toen ik er niets over hoorde, wilde ik mijzelf ook niet opdringen. Nu besloot ik weer niets te zeggen, maar Gaby zei zelf dat ik wel mocht fotograferen tijdens de bevalling. Uiteindelijk kwam er toch wat twijfel en lieten ze mij weten dat ze het toch liever niet wilden. Ik vond het wel jammer, maar wilde mijzelf niet opdringen en respecteerde hun keuze. Uiteindelijk werd ik toch gevraagd.

Ook mocht ik de naam al eerder weten, omdat ik het geboortekaartje mocht ontwerpen. Dit vonden Gaby en Michael, mijn broer, wel gek, maar ik beloofde plechtig niets te vertellen. Zelfs mijn vriend wist van niets.

Het was een spannende tijd. De laatste paar weken gingen snel voorbij. We wilden tijdens het golden hour foto’s maken in het meer net zoals ik een keer met winnares Kirsten van de winactie golden hour had gedaan, maar het kwam er niet van. Of ik had geen tijd, of Gaby niet, of de zon scheen niet… We maakten thuis wat foto’s om toch een mooi aandenken te hebben.

Ik vond het allemaal wel ingewikkeld te organiseren. Mijn vriend is vaak in het buitenland van werk, ik heb zelf twee kinderen en een baan van 3 dagen op kantoor. Ook liepen de fotosessies gewoon door. Iedereen stelde ik op de hoogte dat ik last minute weggeroepen kon worden, mijn lieve ouders en schoonmoeder wilden de kinderen wel opvangen en vanaf twee weken voor de uitgerekende datum nam ik elke keer mijn cameratas mee als ik wegging.

De uitgerekende datum van 18 oktober ging voorbij. Gaby werd het een beetje zat en met de verloskundige sprak ze af elke dag te laten strippen. Op zaterdag 22 oktober kreeg ik een Whatsapp-berichtje van Gaby dat ze om 10 uur gestript was en dat ze (het was toen iets voor 12 uur) wat last had van krampen/voorweeën/harde buiken. We waren net begonnen aan het opzetten van heb nieuwe grote jongensbed van mijn jongste. Dus ik wachtte rustig af. Het zou nu wel heel goed uitkomen, want mijn vriend was gewoon thuis, dus kon ik weg wanneer ik wilde.

Om 18.22 uur berichtte Gaby dat ze nog wel last had van weeën, maar dat ze nog niet regelmatig waren en weinig effect hadden. Ze waren wel zo pijnlijk dat ze ze weg moest puffen.
Om 19.09 uur kreeg ik bericht van Michael dat de weeën erger waren en dat ze ging douchen en nog even in bed wat rust zou proberen te pakken. Ze hadden zojuist hun jongste dochter weggebracht bij onze ouders en gingen klokken. (Later hoorde ik dat ze zelfs nog patat en frikandellen mee hadden gegeten. Toen mijn vader met ze mee liep naar de auto om de parkeervergunning mee terug te nemen, kreeg Gaby een heftige wee.)
Om 19.40 uur waren ze nog zo helder van geest dat ze mij vroegen om de kruik mee te nemen die ik aan ze zou lenen.
Om 19.55 uur was de verloskundige er.
Om 20.05 uur kreeg ik het bericht ‘Nu naar ins huis’. Ik snapte het niet helemaal. Moest ik nou komen? Ik antwoordde, maar kreeg geen bericht. Ik belde en ja, het ging opeens snel, dus ik moest gelijk komen!

Dan is het moeilijk om nog rustig te rijden. Gelukkig wonen ze op ongeveer 10/15 minuutjes bij ons vandaan en was het zaterdagavond. Toen ik aankwam, deed mijn broer open en zei dat ze nog naar het ziekenhuis wilde, maar dat het al niet meer mocht, want toen verloskundige Annemarie kwam, had ze al 8 cm ontsluiting. Ik ging snel naar boven.

Het was best moeilijk. Ik wilde een beetje in stilte op de achtergrond blijven, maar mijn schoonzus bleef maar tegen me praten. Ik vond haar echt een bikkel. Ze schreeuwde niet. Als er een wee kwam, zuchtte ze ze weg en zei: “Au, g*dv*rd*mm*.” Om 20.26 uur begonnen de persweeën. Om 20.35 uur werden haar vliezen gebroken. De verloskundige zag al dat het een baby met haar was. De baby had een hoge hartslag, dus dat werd goed in de gaten gehouden, maar ze bewoog veel. Gelukkig daalde de hartslag weer snel. Om 20.50 uur kwam kraamverzorgende Marja aan. Mijn broer wilde open gaan doen, maar ik zei dat ik wel zou gaan. Gaby riep direct dat ze niet wilde dat Michael weg zou gaan.

Opeens ging het zo snel. Naar mijn gevoel perste Gaby 2x goed en toen werd om 20.53 uur Katie Lynn (roepnaam Katie) geboren. Ik moest stiekem lachen toen Gaby riep toen het hoofdje stond: “Kun je haar er niet gewoon uittrekken!?” Ik was zo flabbergasted van de snelheid van alles dat ik vergat om ze te feliciteren of een reactie te geven. Ik kon alleen maar zeggen: “Wow, wat ging dat snel.” Gaby was uitgeput en emotioneel. Dat was erg mooi om te zien en ook heel mooi om terug te zien op de foto’s.

Katie leek op dat moment zo ontzettend veel op haar zusje Chloë: een bos haar, datzelfde soort koppie. En wat grappig was: ze zat nog helemaal onder de vernix (een witte, vettige substantie, die op de huid van pasgeboren baby’s te vinden is), terwijl ze toch na de uitgerekende datum geboren werd. Ze zeggen dat hoe langer de zwangerschap heeft geduurd, des te minder huidsmeer er aanwezig is. Ze werd vrij snel aan de borst gelegd en ze dronk direct hartstikke goed.

Toen volgde natuurlijk het belrondje naar de opa’s en oma’s. Na een uurtje kwam onze moeder binnen wandelen en een half uur later kwamen Gaby’s ouders aan. Na nog even gekletst te hebben, besloot ik dat het tijd was om te gaan. Om 23.00 uur kwam ik thuis. Mijn vriend ging net naar bed en was helemaal verbaasd. Ik had ’s middags gezegd dat het wel even kon duren, zei hij. Nou, dus niet. Het was ontzettend bijzonder om mee te mogen maken. Bedankt Mike en Gaby!

En aan iedereen die deze blog leest: veel plezier met het bekijken van de foto’s van deze voor mij bijzondere ervaring. Wees gewaarschuwd: er zit 1 ‘bloederige’ foto van de placenta bij.

Groetjes,

Linda van Kooperen
Kleine Spruit Fotografie

img_4444-kleur-kopieren
img_1154-kopieren img_1175-kopieren kleine-spruit-fotografie-geboortefotografie-wr-met-logo-001 kleine-spruit-fotografie-geboortefotografie-wr-met-logo-002 kleine-spruit-fotografie-geboortefotografie-wr-met-logo-003 kleine-spruit-fotografie-geboortefotografie-wr-met-logo-004 kleine-spruit-fotografie-geboortefotografie-wr-met-logo-005 kleine-spruit-fotografie-geboortefotografie-wr-met-logo-007 kleine-spruit-fotografie-geboortefotografie-wr-met-logo-008 kleine-spruit-fotografie-geboortefotografie-wr-met-logo-010